הרצאות

מפגשי מועדון תרבות

לצפייה בחוברת מועדון תרבות 2025-2024 >> לחצו כאן

העונה החדשה נפתחה!
לצפייה בחוברת מועדון תרבות 2026-2025 >> לחצו כאן

מוזיאוני חיפה משמשים כבית חם לשוחרי התרבות בחיפה, להם הוקם מועדון תרבות ייחודי ויוצא דופן המתקיים במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית. המועדון מקיים סדרות מרתקות של מפגשים  לקהל הרחב שוחר האמנות, סיורים בארץ ובחו"ל והקרנות סרטי איכות. לשם כך בחרנו בקפידה את מיטב המופעים והמדריכים, המתמחים בתחומים השונים ומובילים את חברי המועדון להעמקת הידע ולהנאה ממנו.

משפחת בלייה / אריק לארטיגו (צרפת, 2014)

מרצה: רחל אסתרקין

קומדיה שנויה במחלוקת, עטורת פרסים מחד גיסא ומוחרמת בידי רבים מאידך גיסא, על תקשורת וחלומות במשפחה ועל הקושי של בת שומעת להורים חירשים.

רביעי, 05.11.25, 10:00
לפרטים נוספים: 046030800

בטהובן, הסימפוניה השלישית: ארואיקה

מרצה: רועי עלוני

בדפי היצירה הזאת נרשמה הקדשת המלחין: "סימפוניה הרואית, הולחנה לחגיגת זכרו של אדם גדול". במפגש זה נתהה על זהותו של אותו "אדם גדול" באמצעות בחינת משנתו החברתית של בטהובן. כמו כן נבדוק עד כמה הושפעה היצירה האפית הזאת מנסיבות חייו של המלחין בעת כתיבתה.

מוזיקה: תכול המטפחת

בהנחיית: נינו אבסדזה

אחת הסוגות במוזיקה הרוסית היא מוזיקת מקהלות, שהייתה חלק בלתי נפרד מהתרבות והזהות הרוסית לאורך ההיסטוריה. נשמע על מקהלת הצבא האדום ונשאל מדוע תפסה מקום כה מרכזי בעידוד הרוח הלאומית ובמאבק למענה. עוד נשמע על צלילים אחרים המשקפים את תקופות השיא והניצחון של רוסיה. בשנת 2026 יצוינו 80 שנה לניצחון על גרמניה הנאצית – אירוע מכריע שהשפיע על ההיסטוריה והנשמה הלאומית, ובהקשר זה המוזיקה היא כלי רב‏־משמעות להנצחה ולזיכרון.

הקווקז: כשאסיה פגשה את אירופה

מרצה: נסיה שכטר

הקווקז הוא גשר יבשתי בין מזרח למערב ובין האסלאם לנצרות, מקום חשוב בנתיבי דרך המשי, וכיום מסדרון אנרגיה, "נתיב ברזל", בין אסיה לאירופה. חבל ארץ זה מכיל מדינות המסוכסכות ביניהן בגלל רצונה של כל אחת בשליטה בלעדית על משאבים משותפים. פסיפס מרתק של תרבויות ואוכלוסיות, ובהן, בין השאר, "היהודים ההרריים".

סופרי הילדים כסוכני השפה

מרצה: ענת זלצר

מביאליק, קיפניס ולאה גולדברג, ועד יונתן גפן.

"העיר היא כמו דמות בסיפור": אדריכלות בקולנוע

מרצה: נוי לוין

מקומות ההתרחשות בסרטים הם הרבה יותר מתפאורה – הם מעצבים את האווירה, משפיעים על הדמויות ומכוונים את העלילה. בהרצאה נבין כיצד במאים מגייסים את המבנים ואת החלל כדי לייצר מתח, לשקף את עולמן הפנימי של הדמויות וליצור רגעים קולנועיים בלתי נשכחים. בסצנות איקוניות נראה איך מרחבי הסרט הם כלי שמניע את העלילה ומעצב את חוויית הצפייה.

שיטות מחקר בחקר המוח

מרצה: עמית אברון

מה ההבדל בין CT, MRI ו־fMRI? האם אפשר לקרוא מחשבות באמצעותם? כיצד ניסויים בבעלי חיים מעשירים את הבנתנו בנושא המוח האנושי? מהי טכניקת האופטו־גנטיקה להפעלה מבוקרת של אזורי מוח ספציפיים? האם אפשר לבנות מוח מלאכותי?

טנזניה: הרבה יותר מספארי

מרצה: נעם סגן-כהן

מרחבי הסוואנה האפריקאית מספקים למבקריהם חוויה כולית ועוטפת, הכוללת חשיפה לתופעות טבע מרתקות ומפגש עם עדרים עצומים של בעלי חיים ועם שבטים מקומיים המקיימים אורח חיים מסורתי.

"טראמפלנד" - הרצאה אקטואלית

מרצה: ד״ר אלי קוק

הרצאה אקטואלית, שבה נצלול לתוך המציאות האמריקאית בעידן טראמפ. בפגישה נדון בכל הסוגיות הבוערות כרגע בארצות הברית, בתחומי הכלכלה, הדמוקרטיה, החברה והתרבות.
ההרצאה תגיב לאירועי השעה.