הרצאות

מפגשי מועדון תרבות

לצפייה בחוברת מועדון תרבות 2025-2024 >> לחצו כאן

העונה החדשה נפתחה!
לצפייה בחוברת מועדון תרבות 2026-2025 >> לחצו כאן

מוזיאוני חיפה משמשים כבית חם לשוחרי התרבות בחיפה, להם הוקם מועדון תרבות ייחודי ויוצא דופן המתקיים במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית. המועדון מקיים סדרות מרתקות של מפגשים  לקהל הרחב שוחר האמנות, סיורים בארץ ובחו"ל והקרנות סרטי איכות. לשם כך בחרנו בקפידה את מיטב המופעים והמדריכים, המתמחים בתחומים השונים ומובילים את חברי המועדון להעמקת הידע ולהנאה ממנו.

שוברט, הסימפוניה הבלתי גמורה

מרצה: רועי עלוני

במפגש זה נבחן מהו דינה של יצירה שלא הושלמה בידי מחברה. האם אפשר לבצעה אם לא הגיעה לכדי גימור? האם אפשר להשלימה לאחר מותו? שאלות אלה ואחרות תעזורנה לנו לבחון מגוון יצירות בלתי גמורות בתחומי הקולנוע, הספרות, האדריכלות, הציור, הפיסול ו... המוזיקה.

מהקלאסי אל הג'אז, ג'ורג' גרשווין

מרצה: רועי עלוני

ג'ורג' גרשווין הקדיש את מיטב שנותיו בניסיונות חוזרים ונשנים להפוך את שירי הספיריטואל של העבדים שחומי העור לליבת המוזיקה הקלאסית של יבשת אמריקה הצפונית. במפגש זה נבחן כיצד הצליח היהודי הצנום מברוקלין לעצב את התרבות המוזיקלית האמריקאית, ונאזין לכמה מיצירות המופת שלו.

חלומות בכל השפות!

מרצה: ד"ר אורית וולף

מפגש ראשון מסוגו לפתיחת העונה, שבו תארח ד"ר אורית וולף את פרופ' פרץ לביא (נשיא הטכניון לשעבר). בצד קטעי נגינה העוסקים בנושא החלום מאת שומאן, ליסט ודביסי ישוחחו השניים על ההיסטוריה של עולם החלומות ועל המתרחש נֵירולוגית במוחנו בזמן שאנו חולמים.
מרצה אורח: פרופ' פרץ לביא.

שלישי, 21.10.25, 10:30
לפרטים נוספים: 046030800

תשוקות וגעגועים

מרצה: ד"ר אורית וולף

מסע במשעולי שירי אהבה וגעגוע: מהאריות האהובות של בליני ורוסיני, דרך פרנק סינטרה, שארל אזנבור, נט קינג קול, ועד הקלאסיקות הישראליות של סשה ארגוב. עיבודים מרגשים של אורית וולף בשילוב הקאנון הקלאסי.
מן השירים: אהובתי השקטה, השמלה הסגולה, My Way, Mona Lisa, Love and Marriage, La Calunnia מתוך הספר מסיביליה ועוד.
אומן אורח: הזמר והשחקן אלי גורנשטיין.

שלישי, 04.11.25, 10:30
לפרטים נוספים: 046030800

בטהובן, הסימפוניה השלישית: ארואיקה

מרצה: רועי עלוני

בדפי היצירה הזאת נרשמה הקדשת המלחין: "סימפוניה הרואית, הולחנה לחגיגת זכרו של אדם גדול". במפגש זה נתהה על זהותו של אותו "אדם גדול" באמצעות בחינת משנתו החברתית של בטהובן. כמו כן נבדוק עד כמה הושפעה היצירה האפית הזאת מנסיבות חייו של המלחין בעת כתיבתה.

גוסטב מהלר, מנצח ומלחין: תחילת הדרך

מרצה: פרופ' רונן בורשבסקי

גוסטב מהלר החל את חייו כנטע זר בסביבתו, וכך נשאר לכל אורך חייו. מעולם, בשום מקום, הוא לא הרגיש "בבית". כישרונו כמנצח זכה להכרה, אך גרר קנאה וצרות עין בעלות מאפיינים אנטישמיים. ביצירתו המוקדמת Das klagende Lied כבר ניכרת הנוכחות ה"מהלרית" במלוא הדרה, הקדמה ראויה לסימפוניה הראשונה ולשירי השוליה הנודד.

שני, 24.11.25, 10:30
לפרטים נוספים: 046030800

מלחינות הרומנטיקה!

מרצה: ד"ר אורית וולף

מסע מרגש ליצירות נדירות שחיברו מלחינות מהתקופה הרומנטית ועד ימינו, בעיבודים לצ'לו ופסנתר: קלרה שומאן, פאני מנדלסון, איימי ביץ', לילי בולנז'ה, הנרייט בוסמן, אורית וולף ואחרות.
אומנית אורחת: הצ'לנית קריסטינה רייקו קופר.

שלישי, 02.12.25, 10:30
לפרטים נוספים: 046030800

רחמנינוב, הקונצ'רטו השני לפסנתר ולתזמורת

מרצה: רועי עלוני

כמו אגדה הוליוודית מסופר הסיפור על הקונצ'רטו השני של רחמנינוב: לאחר סדרה של כישלונות החל המלחין בטיפול היפנוזה כדי לשקם את יכולותיו ואת ביטחונו העצמי – וצלל אל עולם מנחם, שטבע בו את התחושה שהכול אפשרי.

כיצד שרים סימפוניה?

מרצה: פרופ' רונן בורשבסקי

את שני הז'אנרים האהובים עליו: הסימפוניה והשיר האומנותי, מהלר שזר זה בזה כחוט השני. הסימפוניה הראשונה כוללת ציטוטים נרחבים ממחזור השירים Lieder eines fahrenden Gesellen, והשירים עצמם נכתבו כסימפוניה בשילוב זמרים.

שני, 08.12.25, 10:30
לפרטים נוספים: 046030800

דיוק אלינגטון: צייר הג'אז הסימפוני

מרצה: גיא מינטוס

במפגש זה נצלול לעולמו המופלא של דיוק אלינגטון, אחד מגדולי המלחינים והפסנתרנים בג'אז ומנהיגה של תזמורת הג'אז החשובה בכל הזמנים. נבחן את יצירותיו המובילות, כמו Take the A Train, It Don't Mean A Thing ו־Mood Indigo, ונגלה את החדשנות המוזיקלית שהביאה להצלחתו ואת הדמויות השונות והססגוניות המרכיבות את עולמו המוזיקלי.
אומן אורח: הסקסופוניסט לני סנדרסקי.

שישי, 12.12.25, 10:30
לפרטים נוספים: 046030800